Τρίτη 19 Απριλίου 2011

http://ilovehandball.blog.com/?p=42


Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Επιστολή γονέων τμήματος παίδων Λεωνίδα

Αγαπητοί κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε την απόλυτη αγανάκτησή μας ως φίλαθλοι και γονείς των αθλητών του τμήματος παίδων του Α. Ο. Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων, σχετικά με την στάση και συμπεριφορά της ΕΣΧΑ απέναντι στην ομάδα μας.
Παραθέτω τα γεγονότα εν συντομία.
19 Φεβρουαρίου 2011 – κατά την 12η αγωνιστική ο Α.Ο. Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων υποδέχεται στην έδρα του τον Πανελλήνιο και παρά το ότι προηγείται με 7 γκολ διαφορά, τιμωρείται από την ΕΣΧΑ λόγω επεισοδίων και έτσι βρίσκεται στην 4η θέση αντί της 2ης .
Στα επεισόδια αυτά δεν είχαν ανάμιξη κανείς από τους αθλητές, παράγοντες ή γονείς του Λεωνίδα (διεκόπη το παιχνίδι όταν 3 νεαροί, που πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε αγώνα της ομάδας, επιτέθηκαν στον τερματοφύλακα του Πανελληνίου επειδή πλησίασε την εξέδρα και τους έφτυσε μετά από λεκτική διαμάχη).
23 Φεβρουαρίου 2011 – ο απόηχος των γεγονότων γίνεται ΕΞΩΦΥΛΛΟ!!! στην εφημερίδα GoalNews με κύριο τίτλο «ΚΑΦΡΟΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» και το θέμα της «ρατσιστικής!!! επίθεσης» αναπαράγεται τις επόμενες ημέρες τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Βλέπετε ο τερματοφύλακας του Πανελληνίου που δέχτηκε την επίθεση είναι Αλβανικής καταγωγής.
4 Μαρτίου 2011 – Ανακοινώνεται επίσημα η πολύ σκληρή τιμωρία (η πίεση που άσκησαν τα ΜΜΕ είχε αποτέλεσμα) για τον Α.Ο. Λεωνίδα, την οποία & αναδημοσιεύουμε όπως ακριβώς αναρτήθηκε στο site της ΟΧΕ…
“…ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΧΑ
Για τον αγώνα του Πρωταθλήματος Παίδων μεταξύ των ομάδων ΑΟ Λεωνίδας-Πανελήνιος ΓΣ που διεξήχθη και διεκόπη στις 19/2/2011 στο γυμναστήριο των Αγ. Αναργύρων, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των Διαιτητών, προέκυψε ότι ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου ΑΟ Λεωνίδα, σύμφωνα με το άρθρο 25, παρ 2 του κανονισμού Αγώνων της ΟΧΕ.
Ως εξ τούτου ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της ομάδας του Πανελληνίου ΓΣ με τέρματα 10-0, μηδενιζόμενης της ομάδας του ΑΟ Λεωνίδα.
Στην ομάδα του ΑΟ Λεωνίδα δεν επιβάλλεται πρόσθετη ποινή αφαίρεσης βαθμών.
Επίσης τιμωρείται το Σωματείο ΑΟ Λεωνίδας ,τμήμα Παίδων, να δώσει τους επόμενους 5 αγώνες που θα είναι γηπεδούχος, κεκλεισμένων των θυρών.
Στους αθλητές του Πανελληνίου ΓΣ Bregu Skerdi με αρ Δελτίου 65561 και Shkurti Ervin με αριθμό δελτίου 65785 ουδεμία ποινή επιβάλλεται , καθώς αντέδρασαν αμυντικά για να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα από το πλήθος των θεατών που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και τους κακοποίησαν.
Ως φίλαθλοι, υποστηρικτές και γονείς των αθλητών του Α.Ο. Λεωνίδα δεν αντιδρούμε στην απόφαση παρότι την θεωρούμε άδικη και υπερβολική.
10 Απριλίου 2011 – κατά την 18η και τελευταία αγωνιστική ο 4ος στην κατάταξη Α.Ο. Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων υποδέχεται στην έδρα του τον 3ο Πανιώνιο έχοντας 2 βαθμούς διαφορά.
Ο Α.Ο. Λεωνίδας χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον 3 γκόλ για να βρεθεί 3ος.
Το τελικό 33-21 υπέρ του Α.Ο. Λεωνίδα υπερκαλύπτει την διαφορά του πρώτου αγώνα και εξασφαλίζει στην ομάδα μας την 3η θέση.
12 Απριλίου 2011 – Η ΕΣΧΑ αποφάσισε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ (-1) ΒΑΘΜΟΣ από τους παίδες του Α.Ο. Λεωνίδα ως συνέπεια των επεισοδίων της 19ης Φεβρουαρίου. Δηλαδή 2 μήνες μετά θυμήθηκαν να ΞΑΝΑΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ την ομάδα;
Μα καλά, στις 4 Μαρτίου ανακοινώθηκε η τιμωρία για τα επεισόδια αυτά και μάλιστα το έγραφαν ρητά… «Στην ομάδα του ΑΟ Λεωνίδα δεν επιβάλλεται πρόσθετη ποινή αφαίρεσης βαθμών».
  • Τι άλλαξε ξαφνικά;
  • Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν και μας στέλνουν επιστολή χωρίς κανένα όνομα και υπογραφή;
  • Πως μπορούμε ως γονείς να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι ο κόπος, οι προσπάθειες, οι στόχοι τους μπορούν ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ να ανατραπούν με τις αποφάσεις “κάποιων” που φροντίζουν για την ανάπτυξη του αθλήματος;
  • Πως μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας το γεγονός της 4ης θέσης τη στιγμή που η αγωνιστική τους επίδοση θα έπρεπε να τους κατατάξει στην 2η;
  • Πως να τους εξηγήσουμε την πολύ αυστηρή τιμωρία της ομάδας τους παρότι τόσο οι παράγοντες και οι γονείς τους ως φίλαθλοι όσο και οι ίδιοι ως αθλητές τήρησαν υποδειγματική στάση σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ακόμη και όταν προκλήθηκαν από αντιαθλητική συμπεριφορά (παιχνίδι πρώτου γύρου Πανελλήνιος – Λεωνίδας)
  • Πως είναι δυνατόν κάποιοι να παίζουν παιχνίδια εις βάρος των δικών μας παιδιών;
  • Πως είναι δυνατόν ακόμη και ο πιο καλόπιστος φίλαθλος να μην υποψιαστεί ότι πρόκειται για στημένη απόφαση που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα;
Κατόπιν τούτου, καλείται η ομάδα παίδων Α.Ο. Λεωνίδας ως 4η της κατάταξης να αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ το Σάββατο 16 Απριλίου 2011, δηλαδή σε 3 ημέρες από σήμερα, τον Διομήδη Άργους.
Η παραπάνω απόφαση αλλά και η εν γένη στάση της ΕΣΧΑ απέναντι στην ομάδα μας θεωρούμε ότι αποτελεί παράφορη αλλοίωση του πρωταθλήματος και μας οδηγεί στην λογική του ότι κάποιοι λειτουργούν ως υπάλληλοι κάποιων ομάδων εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.
Σε αυτή τη στάση καλούμαστε ως γονείς αλλά και ως φίλαθλοι να αντιδράσουμε έχοντας ήδη ετοιμάσει Δελτία τύπου με επιστολές αλλά και video που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μας προς όλες τις εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, sites & blogs ενώ παράλληλα θα κατατεθεί ένσταση κατά της απόφασης.
Πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο μόνο κακό θα προκαλέσει στο άθλημα και προτού προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για επίλυση του θέματος και ακρόαση για να μας εξηγήσετε την λογική αυτών των αποφάσεων καθώς και τα ονόματα των ανθρώπων που τις έλαβαν.
Με εκτίμηση
Γονείς του τμήματος παίδων Α.Ο. Λεωνίδας
http://ilovehandball.blog.com/?p=42 ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΑΝΤΠΟΛ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου